Kleppsuppe

Bollemelk

Kleppsuppe

Velsmakende suppe med klepper av byggmjøl.

Middagsretter

Middels

40minutter

Hedmark

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1.5 dl hvetemel
  • 1.5 dl byggmel
  • 2 ts sukker
  • 0.5 ts salt
  • 1.75 l melk

Fremgangsmåte

  1. Lag ei tjukk røre av kveitmjøl, byggmjøl, sukker, salt og 2,5 dl heilmjølk. La røra svelle i cirka ein halvtime.
  2. Kok opp 1,5 liter mjølk. Ta ut røre med ei barneskje og legg i mjølka. La «kleppene» koke i omlag 15 minutter. Smak til med salt. Sukker og kanel etter smak.

Rettens opphav

Kleppsuppe, som det kalles i Folldal, er også kjent som krumvelling, klotvelling eller klotmjølk i Hedmark. Dette var vanlig mat over hele fylket, og ble brukt både til middagsrett og som kveldsmat. Spesielt god er suppa servert til salt mat.
Oppskrifta ble sendt inn av Øvre Folldal Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.