
Kleppsuppe
Velsmakende suppe med klepper av byggmjøl.
Middagsretter
Middels
40minutter
Hedmark
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 1.5 dl hvetemel
- 1.5 dl byggmel
- 2 ts sukker
- 0.5 ts salt
- 1.75 l melk
Fremgangsmåte
- Lag ei tjukk røre av kveitmjøl, byggmjøl, sukker, salt og 2,5 dl heilmjølk. La røra svelle i cirka ein halvtime.
- Kok opp 1,5 liter mjølk. Ta ut røre med ei barneskje og legg i mjølka. La «kleppene» koke i omlag 15 minutter. Smak til med salt. Sukker og kanel etter smak.
Rettens opphav
Kleppsuppe, som det kalles i Folldal, er også kjent som krumvelling, klotvelling eller klotmjølk i Hedmark. Dette var vanlig mat over hele fylket, og ble brukt både til middagsrett og som kveldsmat. Spesielt god er suppa servert til salt mat.
Oppskrifta ble sendt inn av Øvre Folldal Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.