Kleppsup

Kleppsup

Hverdagskost i Sparbu.

Middagsretter

Middels

30minutter

Nord-Trøndelag

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 2 stk egg
  • 2 l melk
  • 4 dl mel - blanding av hvete og bygg
  • 4 ts sukker
  • 1 ts salt

Fremgangsmåte

Deigen

  1. Tilsett egg og sukker i 5 desiliter melk. Bland i mel til det blir en fast deig. Vi anbefaler å bruke minst 1/4 byggmel.

Suppa

  1. Tilsett saltet i resten av melka og varm opp til kokepunktet.
  2. Lag små boller av deigen med ei spiseskje. Legg bollene i melka. La bollene trekke ved kokepunktet i cirka ti minutter, eller cirka fem minutter etter at bollene har flytt opp til overflata av melka.

Server med sukker, og et glass melk

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Anne Irene Myhr i Sparbu Bygdekvinnelag.