close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Bollemelk

Kleppsup

Hverdagskost i Sparbu.

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Middels
  • timer 30 minutter
  • location_on Nord-Trøndelag
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 2 stk egg
  • 2 l melk
  • 4 dl mel - blanding av hvete og bygg
  • 4 ts sukker
  • 1 ts salt

Fremgangsmåte

Deigen

  1. Tilsett egg og sukker i 5 desiliter melk. Bland i mel til det blir en fast deig. Vi anbefaler å bruke minst 1/4 byggmel.

Suppa

  1. Tilsett saltet i resten av melka og varm opp til kokepunktet.
  2. Lag små boller av deigen med ei spiseskje. Legg bollene i melka. La bollene trekke ved kokepunktet i cirka ti minutter, eller cirka fem minutter etter at bollene har flytt opp til overflata av melka.

Server med sukker, og et glass melk


place
Nord-Trøndelag

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Anne Irene Myhr i Sparbu Bygdekvinnelag.