close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Bollemelk

Kleppmelk

Tradisjonsrik rett fra Steigen.

  • local_offer Grøt
  • local_dining Lett
  • timer 20 minutter
  • location_on Nordland
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 stk egg
  • 2 dl melk
  • 1 dl byggmel
  • 2 dl hvetemel
  • 14 ts kardemomme
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 1 l melk (til koking av kleppene)

Fremgangsmåte

  1. Bland alle ingrediensene til røre.
  2. Kok opp 1 liter melk. Legg røren med skje i den kokende melken, og kok til kleppene er gjennomkokte.

Tips

Om du har grøtrester kan dette blandes i klepprøren.


place
Nordland

Rettens opphav

Bollemelk, klotmjølk, kromvelling, klotvelling eller kleppmelk - kjært barn har mange navn. Dette var en svært vanlig rett som var brukt over hele landet til dessert eller kveldsmat. Denne oppskriften er hentet fra boka "Tradisjonsmat fra Nordland" som ble utgitt av Nordland Bygdekvinnelag i 2010.