Kleinde lefser (lefser med pannekaker)

Kleinde lefser (lefser med pannekaker)

Kleinde lefser var og er fortsatt festmat som blir servert sammen med kake og kaffi.

Kaker

Middels

1timer

Vest-Agder

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 5.5 dl kveitemjøl
  • 8 dl heil mjølk
  • 0.5 dl fløyte
  • 15 stk egg
  • 2 dl sukker

Fremgangsmåte

  1. Bland alt sammen og la røra stå 1/2 timer for å «svelle».
  2. Steik tynne pannekaker i ei lita panne, ca 15-18 cm, då passar dei best saman med lefsebitane.

Sjå eiga oppskrift for lefsene, som du finn her.

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Vest-Agder Bygdekvinnelag. De skriver:
«Kleinde lefser var festmat som var fast inventar på kakebord i dåp, konfirmasjon, bryllaup og gravferd.»