close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Kleinde lefser (lefser med pannekaker)

Kleinde lefser var og er fortsatt festmat som blir servert sammen med kake og kaffi.

  • local_offer Kaker
  • local_dining Middels
  • timer 1 timer
  • location_on Vest-Agder
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 512 dl kveitemjøl
  • 8 dl heil mjølk
  • 12 dl fløyte
  • 15 stk egg
  • 2 dl sukker

Fremgangsmåte

  1. Bland alt sammen og la røra stå 1/2 timer for å «svelle».
  2. Steik tynne pannekaker i ei lita panne, ca 15-18 cm, då passar dei best saman med lefsebitane.

Sjå eiga oppskrift for lefsene, som du finn her.


place
Vest-Agder

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Vest-Agder Bygdekvinnelag. De skriver:
"Kleinde lefser var festmat som var fast inventar på kakebord i dåp, konfirmasjon, bryllaup og gravferd."