- Skjær poteter, gulrøtter og løk i terninger/skiver. Kok dette sammen med noe av melka til grønnsakene er møre. Man kan også benytte 1-2 dl vann under kokinga.
- Tilsett resten av melka. Kok opp og tilsett jevning til passe tykk suppe. Salt etter smak.
Klarasuppe
God og mettende suppe.
local_offer Middagsretterlocal_dining Letttimer 1 timerlocation_on Oppland-
favorite_border
Ingredienser
- 1 l mjølk
- 7 stk poteter
- 6 stk gulrøtter
- 1 stk løk
- 2 ss grasløk
- 1 ts salt
- 1 ss hvetemel til jevning
Fremgangsmåte
Rettens opphav
Denne oppskriften er sendt inn av Else Marie Røstadstuen i Eina Bygdekvinnelag. Hun skriver at "Klarasuppe" er brukt på Eina i mer enn hundre år og ble servert ved Åpen Gård på Amlien gård i 2002.