close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


kjøttpudding og potetmos

Kjøttpudding

Raskt å lage og veldig godt.

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Middels
  • timer 60 minutter
  • location_on Hordaland
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 800 g kjøttdeig
  • 2 ts salt
  • 14 ts pepar
  • 14 ts ingefær
  • 1 ts kjøttkakekrydder
  • 1 ss potetmjøl
  • 1 stk løk, finhakka
  • 1 dl rå, raspa poteter
  • 212 dl mjølk
  • 1 stk egg

Fremgangsmåte

  1. Bland kjøtdeigen godt saman med salt og potetmjøl. Ha så i resten av ingrediensane medan ein rører godt.
  2. Ha deigen over i ei eldfast form og forma den fin og slett. Ha litt sennep på toppen viss du likar det.
  3. Steik ved 200 grader i cirka 40 minutt.

Kjøttpudding kan serverast på same måte som kjøttkaker, med brun saus og dei grønnsakene du synes passar til.


place
Hordaland

Rettens opphav

Kjøttpudding er en rett som har vært brukt i Norge i lang tid. Blant annet er den omtalt i Karen Dorothea Bangs bok "Fuldstændig norsk kogebog til brug såvel i større som mindre husholdninger" fra 1835.
Denne oppskriften ble sendt inn av Liv Spilde i Bjørgum Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.