Kjøtt og suppe

Kjøtt og suppe

Tradisjonsrik middagsrett.

Middagsretter

Middels

1døgn

Vest-Agder

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 kg ferskt kjøtt av får (lår eller bog)
  • 3 stk gulrøtter
  • 300 g kål
  • 300 g kålrot
  • 2 stk løk
  • 1 stk egg (klumper)
  • 1 ss sukker (klumper)
  • 1.5 dl melk (klumper)
  • 50 g smeltet margarin (klumper)
  • 5 dl hvetemel (klumper)
  • 0.5 ts bakepulver (klumper)
  • 2 ss margarin (saus)
  • 4 ss hvetemel (saus)
  • 2 ts sukker (saus)
  • 1 ss eddik (saus)

Fremgangsmåte

  1. Gni kjøttet kvelden før med grovt salt. Kokes ett par timer neste dag. Ha i grønnsaksbitene og kok dem nesten møre.

Klumper:

  1. Lag klompedeig og lag små boller som legges i suppegryta med skei. Kokes ca 5 minutter

Løksaus:

  1. Smelt margarin og bland i mel. Spe med kraft fra suppa. Smak til med sukker og eddik

Rettens opphav

Denne oppskriften er sendt inn av Vest-Agder Bygdekvinnelag.