
Kjøtt og suppe
Tradisjonsrik middagsrett.
Middagsretter
Middels
1døgn
Vest-Agder
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 1 kg ferskt kjøtt av får (lår eller bog)
- 3 stk gulrøtter
- 300 g kål
- 300 g kålrot
- 2 stk løk
- 1 stk egg (klumper)
- 1 ss sukker (klumper)
- 1.5 dl melk (klumper)
- 50 g smeltet margarin (klumper)
- 5 dl hvetemel (klumper)
- 0.5 ts bakepulver (klumper)
- 2 ss margarin (saus)
- 4 ss hvetemel (saus)
- 2 ts sukker (saus)
- 1 ss eddik (saus)
Fremgangsmåte
- Gni kjøttet kvelden før med grovt salt. Kokes ett par timer neste dag. Ha i grønnsaksbitene og kok dem nesten møre.
Klumper:
- Lag klompedeig og lag små boller som legges i suppegryta med skei. Kokes ca 5 minutter
Løksaus:
- Smelt margarin og bland i mel. Spe med kraft fra suppa. Smak til med sukker og eddik
Rettens opphav
Denne oppskriften er sendt inn av Vest-Agder Bygdekvinnelag.