close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


kjøtt- og bønneragu
camera_alt FOTO: Anne Drugli

Kjøtt- og bønneragu

Deilig middagsrett fra Ramnes i Vestfold.

bønne
kjøtt
middagsrett
ragu
  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Lett
  • timer 50 minutter
  • location_on Vestfold
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 250 g kjøtt og flesk
  • 212 dl brune bønner, vannes ut i ett døgn
  • 6 dl vann
  • 1 ts sukker
  • 1 ts eddik
  • 1 ss smør
  • 1 ss mel
  • 1 stk litt nellik

Fremgangsmåte

Kok kjøtt og flesk for seg, brune bønner for seg.

Skjær kjøtt og flesk i terninger, og lag brun saus av kraften.

Bland kjøtt, flesk og bønner i sausen og la det koke i 15 minutter.

Smakes til med salt, sukker, eddik og litt nellik.

Serveres med poteter til.


place
Vestfold

Rettens opphav

Oppskriften er hentet fra boka «Fra Vestfolds spiskammer», skrevet av Kirsti Dragsund og utgitt av Vestfold Bondekvinnelag.