Kjøt og suppe

Suppe med rotgrønnsaker

Kjøt og suppe

Kokt kjøt og grønnsaker med løksaus og kjøtsuppe.

Middagsretter

Middels

2timer

Hordaland

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 0.5 dl byggryn
  • 2 l vatn
  • 2 ts salt
  • 1 kg storfekjøtt, f.eks. høyrygg
  • 200 g kål
  • 3 stk gulrøtter
  • 350 g kålrot
  • 1 stk kjøtkraft-terning
  • 50 g margarin
  • 3 ss kveitemjøl
  • 1 stk liten løk

Fremgangsmåte

Kjøt og suppe:

  1. Legg byggryna i vatn dagen før.
  2. Vaskt raskt over kjøtet med varmt vatn. Kok opp 2 liter vatn og ha i salt, byggryn og kjøt. Kok sterkt i 10 minutt. Skum godt av og la det småkoke i cirka 1,5 time.
  3. Skjær opp grønnsakene og la dei koke med dei siste 30-40 minutta. Ha i kjøtkraft-terningen.

Løksaus:

  1. Smelt margarin i ei gryta, ha i kveitemjølet og spe med noko av krafta i kjøtsuppa til passeleg saus.
  2. Skjær løken smått opp og ha det oppi sausen. Kok i cirka 10-15 minutt.

Servering:

  1. Ta opp kjøtet og skjær det i passelege stykke. Ha det på fat i lag med noko av kålrota og gulrøttene. Hald det varmt.
  2. Server suppa fyrst og så kjøt med grønnsaker, poteter og løksaus.

Rettens opphav

Kokt kjøtt med suppe til var vanlig festmiddag flere steder i landet tidligere. Denne oppskriften ble sendt inn av Etne Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.