
Kje på grønnsakseng
God rett av kjekjøtt med grønnsaker og øl.
Middagsretter
Middels
1.5timer
Telemark
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 1 stk kje (ca 1,25 kg)
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 5 ss rapsolje
- 4 stk tomater
- 2 stk røde paprika
- 2 stk løk (store)
- 3 stk hvitløksfedd
- 0.5 stk flaske pils, bayer eller bokkøl
- 1 ss smør
Fremgangsmåte
- Del kjeet i serveringsstykker.
- Varm noe av oljen i gryte eller steikepanne. Brun kjøttet raskt på alle sider ved sterk varme. Ha små mengder kjøtt oppi av gangen. Strø salt og pepper på kjøttet etter bruningen.
- Skold og flå tomatene (ha de i et dørslag og dypp raskt i kokende vann for å skolde). Del de i påter. Skjær paprikaen i brede strimler. Del løken i båter. Finhakk hvitløken.
- Stek løk og hvitløk i resten av oljen. Ha i paprikastrimler og tomatbåter. La det surre i noen minutter, hell så over ølet og smak til med salt og pepper.
- Smør ei langpanne og fyll med grønnsaksrøren. Legg kjøttstykkene oppå og stek midt i ovnen i 60 – 75 minutter ved 150 grader. Tilsett eventuelt mer øl eller annen væske dersom det er fare for at grønnsakene blir tørrstekte.
Server retten fra langpanna eller i et ildfast fat. Server med kokte poteter, loff og frisk grønn salat.
Rettens opphav
Denne oppskriften er hentet fra boka «Mat frå Telemark», utgitt av Telemark Bygdekvinnelag i 1993.