
Kirstikako
Gode småkaker.
Brødmat/Bakverk
Middels
2timer
Oppland
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 4 stk egg
- 250 g mjukt smør
- 250 g sukker
- 3 ts hjortesalt
- 0 ukjent mjøl til passe deig (kjevledeig)
Fremgangsmåte
- Visp eggedosis av egg og halvparten av sukkeret.
- Rør smør og halvparten av sukkeret lyst og porøst. Bland eggedosis og smørblandinga forsiktig. Sikt i mjøl og hjortesalt.
- Kjevlast ut, stikk ut runde kaker. Pensle med egg, strø med perlesukker og hakka mandler midt på kakene.
- Steik midt i omnen 175 grader i 8-10 min (avh. av omn)
Rettens opphav
Denne oppskrifta er sendt inn av Vang Bygdekvinnelag. Dei skriv at Kirstikako er gode småkaker som gjer seg til kaffen.