Kirstikako

Småkaker før steking

Kirstikako

Gode småkaker.

Brødmat/Bakverk

Middels

2timer

Oppland

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 4 stk egg
  • 250 g mjukt smør
  • 250 g sukker
  • 3 ts hjortesalt
  • 0 ukjent mjøl til passe deig (kjevledeig)

Fremgangsmåte

  1. Visp eggedosis av egg og halvparten av sukkeret.
  2. Rør smør og halvparten av sukkeret lyst og porøst. Bland eggedosis og smørblandinga forsiktig. Sikt i mjøl og hjortesalt.
  3. Kjevlast ut, stikk ut runde kaker. Pensle med egg, strø med perlesukker og hakka mandler midt på kakene.
  4. Steik midt i omnen 175 grader i 8-10 min (avh. av omn)

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Vang Bygdekvinnelag. Dei skriv at Kirstikako er gode småkaker som gjer seg til kaffen.