close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


kirsebærlikør i glass og flaske

Kirsebærlikør

Frisk og god likør lager du enkelt selv.

  • local_offer Drikke
  • local_dining Lett
  • timer 20 minutter
  • location_on Vestfold
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 500 g sure kirsebær
  • 300 g sukker
  • 5 dl 60% sprit
  • 8 stk nellikspiker eller knuste kirsebærkjerner

Fremgangsmåte

  1. Ta steinene ut av kirsebærene, så mange som mulig.
  2. Knus noen av steinene og hell det i flasker eller på glass sammen med bær og sukker. Hell sprit over.
  3. La glasset stå solrikt i minst 6 uker. Snu det jevnlig slik at sukkeret løser seg opp.
  4. Siles og fylles på korkede flasker.

Nytes – med måte.


place
Vestfold

Rettens opphav

Denne oppskriften er hentet fra boka "Godt drikke" som ble utgitt av Vestfold Bygdekvinnelag i 2006.
I boka kan vi lese at brennevinet kom til Norge på 1500-tallet. Den gang var apotekerne som stod for salget, under etiketten "medisin mot alt". De mange seilskutene i Vestfold frakta tømmer ut og brennevin hjem igjen. Snart lærte nordmenn seg å framstille det selv, ved gjæring av korn og destillering. Få nordmenn har hatt bedre tilgang til korn enn vestfoldingene, klimatisk heldig plassert midt i Norges spiskammers.
Brennevin var billig og lett tilgjengelig på 1800-tallet, og mange familier fikk store problemer på grunn av dette. I 1848 kom da også en ny lov som forbød hjemmebrenning.