close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Gammelt kjøkkenutstyr

Karvekålsuppe

God vårsuppe fra Biri.

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Lett
  • timer 40 minutter
  • location_on Oppland
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 180 g renset karvekål
  • 30 g smør
  • 30 g hvetemel
  • 112 l kjøttkraft
  • 1 ukjent raspet muskat
  • 3 stk egg

Fremgangsmåte

  1. Karvekålen hakkes med stavmikser/food prossesor og dampes i 5-10 minutter.
  2. Smelt smøre i en kjele, rør inn mel til jevning og spe med krafta. Kok ca. 10 min. Smak til med revet muskatnøtt.

Serveres med hardkokte egg.


place
Oppland

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Inger Johanne Vasaasen i Biri Bygdekvinnelag. Karvekål er de unge bladrike rosettene av karveplanten.