close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Karvekålsuppe

Dette er en deilig suppe tidlig om våren.

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Lett
  • timer 20 minutter
  • location_on Buskerud
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 200 g karvekål
  • 50 g smør
  • 50 g mel
  • 112 l god kraft
  • 2 dl fløte
  • 1 stk eggeplomme

Fremgangsmåte

  1. Plukk karvekålen tidlig om våren, den første som kommer. Vask den godt og finhakk den. Dersom du har tid, kan du legge den 2 timer i plastpose i kjøleskap. Da blir den fin å hakke.
  2. Smelt smør og rør i melet. Ha i den hakkede karvekålen. Spe med krafta. (Kok kraft av høns eller storfe, eller bruk vann og buljongterninger.) Gi kun et oppkok. Pisk sammen fløte og eggeplomme. Tilsett i suppa mens du rører.

Server gjerne suppa med kokt egg i båter.


place
Buskerud

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Nedre Eiker Bygdekvinnelag.