
Karamellpudding
Nydelig festdessert etter oppskrift fra Vang.
Desserter
Middels
1.5timer
Hedmark
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 1 l fløte
- 3 dl melk
- 10 stk egg
- 200 g sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 2.5 dl sukker (til karamell)
Fremgangsmåte
- Kok opp melk og fløte. Avkjøl litt.
- Pisk forsiktig sammen egg, sukker og litt vaniljesukker (skal ikke bli stiv eggedosis). Bland forsiktig inn i fløteblandingen. Sil det hele for å unngå eggestrenger i blandingen.
- Smelt 2-3 dl sukker lysebrunt (til karamell) i en panne eller gryte. Ha karamellen i formene og drei den forsiktig rundt for å glasere formene med karamell. Ha melk- og eggeblandingen over i formene.
- Sett formene i vannbad i en langpanne, og stek i ovnen ved cirka 150°C i vel 1 time. OBS: Vannbadet må ikke koke!
Serveres med resten av det smeltede sukkeret (karamellen) som kokes opp med litt vann om nødvendig. Karamellpuddingen hvelves på et fat, og kan pyntes med litt pisket krem.
Rettens opphav
Denne oppskriften er sendt inn av Helen T. Aalstad i Vang Bygdekvinnelag. Hun skriver:
«Denne oppskriften ble benyttet av min svigermor Esther Aalstad og senere hele familien ved festlige anledninger. Den kommer opprinnelig fra bygdas dyktige kokkekone Solveig Bakken som var til stor hjelp, både når det gjaldt selskapelighet og i slaktetida.»