- Varm ovnen til 120 grader.
- Lag karamell ved å smelte 2 dl farin i stekepanne til det oppnår gyllen farge. Vær forsiktig – dette blir varmt!
- Hell karamellen i en ildfast form som rommer minst 2 liter. Snu litt på denne slik at karamellen dekker formens flate.
- Pisk alle de øvrige ingrediensene godt sammen. Sil blandingen over i den ildfaste formen.
- Fyll en langpanne halvveis opp med vann. Sett formen med puddingen opp i vannbadet.
- Stek karamellpuddingen på denne temperaturen i 30 minutter.
- Etter 30 minutter: skru temperaturen ned til 100 grader, og stek puddingen ferdig (cirka en time – avhengig av form).
Puddingen er ferdig når du kan stikke en liten kniv ned til bunnen av formen og karamellsaus pipler opp. Hvis dette ikke skjer må du steke den lenger. Ikke fall for fristelsen og sett opp temperaturen!
Under stekingen må vannbadet passes på. Vannet skal ikke koke, fyll i så tilfelle på med litt kaldt vann. Fyll på vann i vannbadet underveis, da dette fordamper.
Avkjøl puddingen. For å servere puddingen på fat: før en kniv langs kanten av formen for å løsne puddingen. Server med vispet krem og karamellsaus.
Tips
Karamellpudding må lages minst en dag før servering.