Karamellkake

stykke karamellkake på asjett

Porselen lånt av Porsgrunds Porselænsfabrik

Karamellkake

Kjempegod kake i langpanne.

Kaker

Lett

40minutter

Østfold

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 3 stk egg
  • 400 g sukker
  • 1 l mel
  • 225 g smør (smeltet)
  • 3 ts vaniljesukker
  • 3 ts bakepulver
  • 4 ss karamellsaus
  • 2.25 dl melk

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Pisk egg og sukker godt. Bland de øvrige ingrediensene og rør alt sammen.
  3. Ha røren i en langpanne og stek i 25 minutter på nederste rille.

Glasur

  • 300 g melis
  • 100 g smør
  • 3 ts karamellsaus
  • 2-3 ts vaniljesukker
  • 2-3 ss sterk kaffe

Rør sammen alle ingrediensene og ha glasuren på kaken når den lunken.

Rettens opphav

Denne kaken ble sendt inn til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.