
Kanelstjerner
Gode småkaker med kanelsmak.
Kaker
Middels
1døgn
Hordaland
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 200 g melis
- 300 g mandlar (malte)
- 2 stk eggekvitar
- 0.5 ss sitronsaft
- 1 ss kanel
Fremgangsmåte
- Stivpisk eggekvitane. Ha i melis og rør i 10 minutt.
- Ha i mandlar, kanel og sitronsaft og la deigen tørke litt.
- Kjevle deigen ut til 1 cm tykkelse og stikk ut stjerner. La dei tørke over natta.
- Steik kakene ved 150 grader i 10-12 minutt.
- Glaser med melis utrørt i vatn og litt sitronsaft.
1 porsjon gir cirka 25 kaker.
Eggeplommene du får til overs kan du bruke til å lage eggeplommekaker.
Rettens opphav
Denne oppskriften ble sendt inn av Liv Spilde i Bjørgum Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.