Kanelstjerner

kanelstjerner i skål

Kanelstjerner

Gode småkaker med kanelsmak.

Glutenfri

Kaker

Middels

1døgn

Hordaland

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 200 g melis
  • 300 g mandlar (malte)
  • 2 stk eggekvitar
  • 0.5 ss sitronsaft
  • 1 ss kanel

Fremgangsmåte

  1. Stivpisk eggekvitane. Ha i melis og rør i 10 minutt.
  2. Ha i mandlar, kanel og sitronsaft og la deigen tørke litt.
  3. Kjevle deigen ut til 1 cm tykkelse og stikk ut stjerner. La dei tørke over natta.
  4. Steik kakene ved 150 grader i 10-12 minutt.
  5. Glaser med melis utrørt i vatn og litt sitronsaft.

1 porsjon gir cirka 25 kaker.

Eggeplommene du får til overs kan du bruke til å lage eggeplommekaker.

Rettens opphav

Denne oppskriften ble sendt inn av Liv Spilde i Bjørgum Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.