close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


kjøkkenutstyr

Kams

God gammel oppskrift fra Bud.

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Middels
  • timer 30 minutter
  • location_on Møre og Romsdal
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 2 dl gnidd torskelever
  • 12 dl mjølk
  • 3 dl grynmjøl
  • 14 ts salt
  • 14 ts pepper

Fremgangsmåte

  1. Rensk torskeleveren fri for hinner, og gni den gjennom ei sikt eller rist.
  2. Bland med de øvrige ingrediensene og klapp til litt flate kaker.
  3. La kakene trekke i fiskekraft i om lag 10 – 12 minutt.

Serverast til fersk torsk, gjerne med rogn til. Den er fin til nedfrysing.


place
Møre og Romsdal

Rettens opphav

Denne oppskrifta er hentet fra boka "Den gode smaken" utgitt av Møre og Romsdal Bygdekvinnelag i 2012.
Det er Petra Vikan fra Bud som står bak oppskriften. Hun vokste opp i Hellesylt, en trang dal på Indre Sunnmøre, og giftet seg med en mann fra havgapet, fra Bud i Romsdal. Da Borgundfjord-torsken kom inn ble det torsk, lever og rogn på middagsbordet i mange sunnmørshjem. I stedet for å koke levra på vanlig måte er det her tradisjon for å lage kams.