close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


kalvestek

Kalvestek med fløtesaus

Kalvestek er nydelig mat, perfekt til søndagsmiddag eller til selskaper.

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Middels
  • timer 3 timer
  • location_on Østfold
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 134 kg kalvestek av lår eller mørbrad
  • 12 ss salt
  • 12 ss paprika

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 175 grader.
  2. Gni steken inn med salt og paprika og legg den på en rist over en langpanne.
  3. Hell 0,5 liter buljong i langpannen og stek i ovnen i 1,5 – 2 timer. Pass på at pannen ikke tørker ut, fyll i så tilfelle på med mer buljong.
  4. Bruk steketermometer – ved 65 grader er steken svakt rosa, ved 77 grader er den gjennomstekt.
  5. Ta steken ut ved ønsker temperatur, og pakk den inn i aluminiumfolie og la den hvile i 15 minutter. Bruk sjyen fra langpannen til sausen.

Skjær steken i tynne skiver og server med poteter og ønskede grønnsaker.


Saus:

  • 2 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 6 dl sjy fra steken
  • 2 dl kremfløte
  • Salt og hvit pepper

Smelt smør og rør inn melet. Tilsett sjyen og fløten og la det koke i 10 minutter. Rør av og til. Smak til med salt og pepper.


place
Østfold

Rettens opphav

Kalvestek er fin mat, og har tradisjonelt blitt servert i selskaper som til barnedåp, konfirmasjon, bryllup eller begravelse.
Denne oppskriften ble sendt inn av Onsøy Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.