close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


kalvedans på asjett

Kalvedans

Eksklusiv og deilig dessert av råmelk.

  • local_offer Desserter
  • local_dining Lett
  • timer 70 minutter
  • location_on Østfold
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 7 dl råmelk
  • 2 dl helmelk
  • 4 ss sukker
  • 1 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 160 grader.
  2. Bland alle ingrediensene og hell røren i en dyp ildfast form.
  3. Stek formen i vannbad i en time – prøv med en skje om puddingen er stiv.

Kalvedans kan serveres varm med sukker og kanel eller kald med rød saus, som du finner oppskrift på her (åpner i ny fane).


place
Østfold

Rettens opphav

Råmelk, som er den første melka kua får etter kalving, har et høyere proteininnhold enn "vanlig" melk. Derfor vil melka bidra til at puddingen stivner uten å bruke gelatin eller egg. Fra Østfold sies det at man brukte melka fra de tre første målene til råmelkspudding eller kalvedans. Råmelkspannekaker og -vafler var også populæt. Dette var og er sjelden kost, siden råmelk kan være vanskelig å få tak i - spesielt i dag som de fleste av oss ikke har kuer selv.
Denne oppskriften ble sendt inn av Beate Hovin til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.