- Skjær kålen i små biter. Kok den i lettsaltet vann til den er myk og hell deretter av vannet.
- Smelt smøret i en kjele og rør inn melet. Spe med melk og kok opp under omrøring. Smak til med salt og muskat. Rør inn kålen i den hvite sausen.
Kålstuing
Godt og næringsrikt tilbehør til ulike middagsretter.
local_offer Tilbehørlocal_dining Letttimer 25 minutterlocation_on Nord-Trøndelag-
favorite_border
Ingredienser
- 500 g kål, hodekål eller kålrot
- 40 g smør
- 50 g hvetemel
- 5 dl melk
- 1 ts salt
- 1⁄2 ts malt muskat
Fremgangsmåte
Rettens opphav
Kål har blitt dyrket og brukt i Norge i lang tid. Blant annet er den nevnt i Olav den Helliges saga. Kålstuing er et mye brukt middagstilbehør flere steder i landet, blant annet til kjøttkaker.
Denne oppskrifta er hentet fra boka "Namdalskost – tradisjonsmat inn i ei ny tid" utgitt av Ranum Bygdekvinnelag og Olav Duun videregående skole i 2006.