Kålruletter

kålruletter på fat

Kålruletter

Sunn og god middagsmat.

Middagsretter

Lett

45minutter

Østfold

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 stk kålhode
  • 500 g kjøttdeig eller medisterdeig
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 0.5 ts revet muskatnøtt

Fremgangsmåte

  1. Kålhodet forvelles i lettsaltet vann. Bladene tas av så hele som mulig, og det tykkeste på bladet skjæres ut.
  2. Bland krydder inn i kjøttdeigen og legg en skje på hvert blad. Bind en tråd rundt og kok i vann ca. ½ time.

Serveres med hvit saus, løksaus eller tomatsaus.

Rettens opphav

Man antar at kålruletter har opprinnelse i Tyrkia, hvor det var vanlig å pakke kjøtt i vinblader og steke. Dette skal ha imponert den svenske Kong Karl den tolvte på 1700-tallet, som tok med seg oppskriften hjem til Sverige. Derfra har den kommet videre til Norge, og blitt tilpasset til å passe med råvarene vi har tilgang til her.
Denne oppskriften er sendt inn av Hærland Bygdekvinnelag.