Kålrotkake

kålrotkake

Kålrotkake

Spennende kake med kremostglasur.

Kaker

Middels

50minutter

Buskerud

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 3 stk egg
  • 1 dl sukker
  • 150 g kålrot (revet)
  • 2 dl mandler
  • 1 dl sammalt hvete (fin)
  • 0.5 ts bakepulver

Fremgangsmåte

  1. Pisk egg og sukker til eggedosis.
  2. Riv kålrota på et rivjern eller i en foodprosessor. Mal mandlene.
  3. Sikt hvetemel og bakepulver, og rør det inn i eggedosisen sammen med revet kålrot og mandler.
  4. Hell røren i en smurt form (cirka 22 cm i diameter) og stek i 30-40 minutter ved 170 grader.

Glasur:

  • 1 beger kremost naturell
  • 1 ss smeltet smør
  • Melis

Rør sammen smør og kremost. Rør inn melis til en passe tykk glasur. Smør på kaken når den er avkjølt.

Rettens opphav

Rotgrønnsaker har lang tradisjon i det norske kostholdet. I tillegg til å være lette å dyrke i det norske klimaet er dette også lagringssterke grønnsaker. Kålrabi er lett å dyrke og lagre, og ble brukt på mange ulike måter.
Denne oppskriften ble sendt inn av Øvre Eiker Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.