
Kålrotkake
Spennende kake med kremostglasur.
Kaker
Middels
50minutter
Buskerud
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 3 stk egg
- 1 dl sukker
- 150 g kålrot (revet)
- 2 dl mandler
- 1 dl sammalt hvete (fin)
- 0.5 ts bakepulver
Fremgangsmåte
- Pisk egg og sukker til eggedosis.
- Riv kålrota på et rivjern eller i en foodprosessor. Mal mandlene.
- Sikt hvetemel og bakepulver, og rør det inn i eggedosisen sammen med revet kålrot og mandler.
- Hell røren i en smurt form (cirka 22 cm i diameter) og stek i 30-40 minutter ved 170 grader.
Glasur:
- 1 beger kremost naturell
- 1 ss smeltet smør
- Melis
Rør sammen smør og kremost. Rør inn melis til en passe tykk glasur. Smør på kaken når den er avkjølt.
Rettens opphav
Rotgrønnsaker har lang tradisjon i det norske kostholdet. I tillegg til å være lette å dyrke i det norske klimaet er dette også lagringssterke grønnsaker. Kålrabi er lett å dyrke og lagre, og ble brukt på mange ulike måter.
Denne oppskriften ble sendt inn av Øvre Eiker Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.