close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


rotgrønnsaker

Kålrabi som surkål

Ein gamal rett som vart mykje brukt.

  • local_offer Tilbehør
  • local_dining Lett
  • timer 60 minutter
  • location_on Hordaland
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 12 kg kålrabi
  • 50 g meierismør
  • 12 dl vatn
  • 1 ts karve
  • 112 ts sukker
  • 12 ts salt
  • 2 ss eddik

Fremgangsmåte

  1. Grovrasp kålrabien. Bland alt saman og kok under lok over svak varme til det er møyrt (cirka 1 time). Sukker, salt og eddik må smakast til.
  2. Rør forsiktig så ikkje kålrabien mosar seg.

«Kålrabi som surkål» er godt tilbehør til steikt flesk, pylse eller kotelettar.


place
Hordaland

Rettens opphav

Rotgrønnsaker har lang tradisjon i det norske kostholdet. I tillegg til å være lette å dyrke i det norske klimaet er dette også lagringssterke grønnsaker. Kålrabi er lett å dyrke og lagre, og ble brukt i de fleste måltid.
Denne oppskriften ble sendt inn av Myrkdalen Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.