
Kakevafler
Småkaker stekt i vaffeljern som smelter på tunga!
Kaker
Lett
30minutter
Oslo og Akershus
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 500 g potetmel
- 250 g sukker
- 250 g margarin
- 4 stk egg
- 3 ts bakepulver
Fremgangsmåte
- Bland potetmel og sukker i en bolle.
- Smelt maragarin og halvpisk eggene.
- Bland margarin og egg vekselvis inn i det tørre. Rør inn bakepulver til slutt.
- Stek røra som vafler til de er pent lysegule. Legg kake på rist for avkjøling.
- Når kakene er helt kalde kan de legges i en tett boks for oppbevaring.
Antallet kaker avgjøres av størrelsen og fasongen på vaffeljernet ditt.
Kakevafler
Dette er glutenfrie småkaker som er sprø og gode. Perfekt som følge til kaffen, men passer også godt ved siden av iskrem.
Rettens opphav
Denne oppskriften ble sendt inn av Eva Øvren fra Østre Udnes Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012. Hun har funnet oppskriften i Ada Øvrens håndskrevne oppskriftsamling.