Kakevafler

vafler norsk tradisjonsmat

Kakevafler

Småkaker stekt i vaffeljern som smelter på tunga!

Kaker

Lett

30minutter

Oslo og Akershus

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 500 g potetmel
  • 250 g sukker
  • 250 g margarin
  • 4 stk egg
  • 3 ts bakepulver

Fremgangsmåte

  1. Bland potetmel og sukker i en bolle.
  2. Smelt maragarin og halvpisk eggene.
  3. Bland margarin og egg vekselvis inn i det tørre. Rør inn bakepulver til slutt.
  4. Stek røra som vafler til de er pent lysegule. Legg kake på rist for avkjøling.
  5. Når kakene er helt kalde kan de legges i en tett boks for oppbevaring.

Antallet kaker avgjøres av størrelsen og fasongen på vaffeljernet ditt.

Kakevafler

Dette er glutenfrie småkaker som er sprø og gode. Perfekt som følge til kaffen, men passer også godt ved siden av iskrem.

Rettens opphav

Denne oppskriften ble sendt inn av Eva Øvren fra Østre Udnes Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012. Hun har funnet oppskriften i Ada Øvrens håndskrevne oppskriftsamling.