Kakemenn

kvinne som visper i bolle

Kakemenn

Barnas favoritt! Kakemenn har enkel smak og er lette å like.

Kaker

Lett

2døgn

Oslo og Akershus

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 350 g sukker
  • 500 g hvetemel
  • 1 ts hornsalt
  • 75 g smør eller margarin (smeltes)
  • 2 dl melk
  • 1 stk egg (halvpiskes)

Fremgangsmåte

  1. Bland de tørre ingrediensene.
  2. Bland halvpisket egg med melk og smeltet smør.
  3. Bland det tørre og det våte og elt deigen godt sammen. Strø litt mel over og sett deigen kjølig til neste dag.

Neste dag:

  1. Sett stekeovnen på 180 grader.
  2. Strø bakebordet med mel og kjevle ut et emne til cirka en halv centimeter tykkelse.
  3. Stikk ut figurer med pepperkakeformer. Samle deigen som bli mellom figurene, kna den igjen og kjevle ut på nytt. Fortsett slik til deigen er brukt opp.
  4. Legg figurene på bakepapirkledd stekeplate og stek dem lysegule.

1 porsjon gir cirka 10 store kakemenn. Det kan være morsomt å dekorere kakene etter steking. Man kan bruke melis eller utspedd konditorfarge.

Rettens opphav

Denne oppskriften ble sendt inn av Eva Øvren fra Østre Udnes Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012. Hun forteller at oppskriften var en slager i Kristiansand på 1980-tallet, og at hun fikk oppskriften fra en annen småbarnsmor.