close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Kakao fra Borghild Strekerud
camera_alt FOTO: Borghild Strekerud

Kakao med krem

Varmt og godt drikke en kald vinterdag.

kakao
påske
varmt drikke
vinter
  • local_offer Drikke
  • local_dining Lett
  • timer 20 minutter
  • location_on Østfold
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 l melk
  • 5 ss kakao - smak til ønsket styrke
  • 4 ss sukker - smak til
  • 1 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

Ha  det tørre i en kjele, tilsett melken, kok opp under omrøring.

Serveres nylaget.

 

Tips:

Et dryss av kanel oppå kremen er godt.

Revet appelsinskall er også godt oppå kremen.


place
Østfold

Rettens opphav

Freias Regia Kakao – styrkedrikken som skulle erstatte kaffe

Da Regia Kakao kom på markedet i 1912, ble den ansett som redningen for mange
kaffedrikkende barn. Drikken ble markedsført som en erstatning for sur kaffe og lite smakfull
varm melk. Lanseringen av denne styrkedrikken bidro til en betydelig økning i forbruket av melk.

I tillegg til tradisjonell reklame tok Freia i bruk medisinske uttalelser og vitenskapelige publikasjoner for å opplyse folk om Regia. I 1919 ble A/S Freia Chocolade Fabriks Medicinske Fond opprettet, og i 1931 ble Johan Throne Holsts fond for ernæringsforskning nok et resultat av den økonomiske veksten kakao hadde gitt bedriften.

Kilde: Fattigmenn, tilslørte bondepiker og rike riddere, Annechen Bahr Bugge