close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


kabaret på fat med remulade

Kabaret med skalldyr

God selskapsmat som kan lages klar i forveien.

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Middels
  • timer 20 minutter
  • location_on Østfold
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 2 stk pakker lys aspik
  • 650 g fiskepudding, reker, krepsehaler
  • 150 g hermetiske erter
  • 1 stk liten boks asparges
  • 3 stk hardkokte egg
  • 300 g majones
  • 112 dl kremfløte
  • 2 ts kapers
  • 2 ts sylteagurk
  • 2 ts persille
  • 1 ts salt og pepper (smak til)
  • 1 ss sitronsaft (smak til)

Fremgangsmåte

  1. Lag aspikgeelen etter anvisning på pakken.
  2. Fyll et lag med aspik i en form så det dekker bunnen. Sett formen kaldt til geleen stivner.
  3. Skrell og del eggene i skiver. Del fiskepuddingen opp i terninger.
  4. Legg egg, fiskepudding, eventuelt skalldyr, erter og asparges i et pent mønster. Hell over aspik, og sett kaldt. Gjenta prosessen i flere lag, slik at fyllet blir jevnt fordelt i kabareten. Fortsett til formen er full og ingrediensene er brukt opp.
  5. Sett kabareten kaldt til neste dagen.

Saus:

  1. Pisk kremfløten og rør denne sammen med majonesen. Finhakk og tilsett resten av ingrediensene og smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Server kabareten sammen sausen, godt brød og smør.

Tips

For å få kabareten ut av formen kan du dyppe den forsiktig i varmt vann i oppvaskkummen i noen sekunder. Pass på at du ikke får vann ned i formen. Det varme vannet smelter gelatinen litt, slik at kabareten blir enklere å få ut av formen.


place
Østfold

Rettens opphav

Kabaret i ulike varianter ble vanlig i Norge utover på 1900-tallet, og var spesielt populær på koldtbord fra 60-tallet og utover. I Henriette Schønberg Erkens betydningsfulle bok "Stor kokebok for større og mindre husholdninger" fra 1914 finner vi flere eksempler på retter med aspic.
Denne oppskriften ble sendt inn av Onsøy Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.