Skjær av svoren i så helt stykke som mulig.
Kok knoke og svor i rundt 1 time. Vannet skal dekke knoken. Ta opp svoren og kok
videre til kjøttet slipper beinet rundt 1 time til. Ta opp knoken og avkjøl til du kan
ta i den. Del kjøttet og fett i mindre biter.
Kle en brødform eller en rund ildfast form med bakepapir, dekk bunnen
med svor. Svorsiden skal ligge ned. Bland salt og krydder. Legg kjøtt, fett,
krydder og gelatin lagvis. Avslutt med det som er igjen av svor med
svorsiden opp. Tilsett 1 dl kokekraft.
Sett i stekeovnen på 200 grader i 30 min.
Pass på at svoren ikke blir svidd.
Ta formen ut av ovnen, brett bakepapiret over og sett en brødform oppå. Legg rundt 2
kg tyngde oppi formen som press. Bruker du ildfastform tar du en skål
eller lignende som passer oppi.
Avkjøl til neste dag og du har julepålegg til en billig penge.
Du kan også bruke røkt knoke som en variasjon.
Kokekraften kan brukes i supper og sauser, frys gjerne ned til seinere bruk.