Julekaker fra Marnardal

Julekaker fra Marnardal

Gode julekaker etter gammel oppskrift.

Brødmat/Bakverk

Lett

2timer

Vest-Agder

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 l helmelk
  • 5 stk egg
  • 500 g sukker
  • 100 g gjær
  • 2 kg hvetemel
  • 1 kg rosiner
  • 300 g smør
  • 1 ts vanlijesukker

Fremgangsmåte

  1. Pisk egg og sukker. Smelt smør og ha det i melken. Løs opp gjær i væsken. Hell blandingen sammen med egg og sukker og tilsett rosiner. Bland inn vaniljesukker og mel til slutt.
  2. La deigen heve godt.
  3. Kna til 4-5 emner og stekes i brødform på 180 grader i 45 – 60 min. Bank på brødet og hør om det lyder litt hult – da er de stekt. På enkelte stekeovner kan det være nødvendig å legge et bakepapir over kakene for at de ikke skal bli for mørke på toppen.

Rettens opphav

Denne oppskriften er sendt inn av Marnardal Bygdekvinnelag. Oppskriften er etter Randi Røsstad, og det er en oppskrift som har fulgt en av lagets medlemmer, Siss Ågedal, i mange år.