- Varm opp melken til den er lunken, del i to boller, ha i gjær i den ene bollen med melk og halvparten av smøret i den andre bollen med melk.
- Sikt mel og kardemomme før du smuldrer i resten av smøret. Bland alt sammen og arbeid deigen godt. Ha i sukat og rosiner før du lar deigen heve i 30-45 minutter.
- Del deigen i 4 emner før du lar den heve igjen i 10 min. Skjær ett kors i hvert emne og brett snippene til side
- Pensle emnene med pisket egg før du steker de på 200 grader nederst i ovnen, i 30-40 minutter.
Julekake
Julekake som smaker nydelig med smør og brunost på.
local_offer Kakerlocal_dining Middelstimer 2 timerlocation_on Aust-Agder-
favorite_border
Ingredienser
- 750 g hvetemel
- 250 g sukker
- 250 g smør
- 1 ts kardemomme
- 1 stk pakke sukat
- 200 g rosiner
- 80 g gjær
- 4 dl melk
Fremgangsmåte
Rettens opphav
Denne oppskriften ble sendt inn av Bygdeland Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.