Julekake

julekake i skiver

Julekake

Julekake som smaker nydelig med smør og brunost på.

Kaker

Middels

2timer

Aust-Agder

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 750 g hvetemel
  • 250 g sukker
  • 250 g smør
  • 1 ts kardemomme
  • 1 stk pakke sukat
  • 200 g rosiner
  • 80 g gjær
  • 4 dl melk

Fremgangsmåte

  1. Varm opp melken til den er lunken, del i to boller, ha i gjær i den ene bollen med melk og halvparten av smøret i den andre bollen med melk.
  2. Sikt mel og kardemomme før du smuldrer i resten av smøret. Bland alt sammen og arbeid deigen godt. Ha i sukat og rosiner før du lar deigen heve i 30-45 minutter.
  3. Del deigen i 4 emner før du lar den heve igjen i 10 min. Skjær ett kors i hvert emne og brett snippene til side
  4. Pensle emnene med pisket egg før du steker de på 200 grader nederst i ovnen, i 30-40 minutter.

Rettens opphav

Denne oppskriften ble sendt inn av Bygland Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.