- Legg frukt og grovhakkede nøtter i bløt i cognac i 3-4 timer.
- Rør smør og sukker til en lys og porøs krem. Tilsett eggene, ett om gangen og rør godt mellom hver gangen. Rør inn de øvrige ingrediensene.
- Fordel røren i godt smurte og papirkledte former.
- Stek kakene på nederste rille i ovnen ved 160 grader i cirka 1,5 time. Avkjøl på rist. Pakk de kalde kakene i folie og sett dem kjølig til de skal serveres.
Julefruktkake
Holdbar julekake etter gammel oppskrift.
local_offer Kakerlocal_dining Middelstimer 2 timerlocation_on Buskerud-
favorite_border
Ingredienser
- 100 g valnøttkjerner
- 100 g hasselnøttkjerner
- 1 stk pakke apsikat
- 1 stk pakke sukat
- 1 dl cognac
- 200 g smør
- 1 dl sukker
- 1 dl brunt sukker
- 4 stk egg
- 200 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 1 ts kanel
- 1 ts ingefær, malt
- 1⁄2 ts nellik
- 1⁄2 ts muskat
- 1 ts allehånde
Fremgangsmåte
Rettens opphav
Denne oppskriften ble sendt inn av Snarum Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.