
Jordskokksuppe
Jordskokk gir god smak til denne rotgrønnsaksuppen.
Middagsretter
Lett
40minutter
Oslo og Akershus
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 500 g jordskokk
- 150 g gulrot
- 150 g poteter
- 150 g løk
- 100 g sellerirot
- 1.2 l kraft eller buljong
- 1 ts salt
- 0.5 ts hvit pepper
- 2 dl fløte
- 1 ts revet muskatnøtt
Fremgangsmåte
- Vask, skrell eller skrap grønnsakene. Legg jordskokkene i kaldt vann slik at de ikke blir mørke.
- Del grønnsakene i grove biter og kok dem møre i kraften. Vil du lage retten vegetarisk bruker du grønnsakskraft eller -buljong.
- Når grønnsakene er kokt trekker du gryta av plata og kjører suppa jevn med en stavmikser. Kjøkkenmaskin eller blender kan også brukes.
- Kok opp suppa igjen og tilsett fløte. Smak til med krydderet.
Serveringstips
Server suppen med godt brød. Om du bruker suppa som forrett rekker den til flere enn 4 personer. Litt sprøstekt bacon eller spekeskinke smaker også godt i suppa.
Rettens opphav
Jordskokk har vært dyrket i Norge i over 200 år.
Denne oppskriften ble sendt inn av Eva Øvren fra Østre Udnes Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.