close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


camera_alt FOTO: Helle Cecilie Berger
Hyllkaku

Hyllkaku

Tradisjonsbakst etter oppskrift fra Oppdal.

  • local_offer Kaker
  • local_dining Lett
  • timer 45 minutter
  • location_on Sør-Trøndelag
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 l kulturmelk
  • 1 l helmelk
  • 3 ss sukker
  • 2 ts natron
  • 1 ts salt
  • 4 dl byggmel
  • 1 l hvetemel

Fremgangsmåte

  1. Bland kulturmelk og helmelk i en bolle. Bland de tørre ingrediensene og bland alt til ei jevn røre. La røra svelle en stund før bruk.
  2. Bruk spiseskjeer til å legge røra på takke. De skal være cirka 10 centimeter i diameter. Stekes gyldne på begge sider. Avkjøles på rist.

Smørning:

  • 1 boks Bremykt smør
  • 1 boks lys sirup

Rør smør og sirup godt sammen. Smøres på kakene litt før servering.


place
Sør-Trøndelag

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Oppdal Bygdekvinnelag.
Hyllkaku har lange tradisjoner i Oppdal og de nærliggende bygdene, og Oppdal Bygdekvinnelag pleier å steke og servere hyllkaku på den årlige Fjell- og Fårikålfestivalen i bygda, noe som er svært populært.