close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Hvitost - ferskost fra Kjose

En enkel og god ost som smaker godt på hjemmebakt brød.

  • local_offer Tilbehør
  • local_dining Lett
  • timer 90 minutter
  • location_on Vestfold
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 l kulturmelk
  • 2 ts salt
  • 3 dl fløte
  • 1 ts karve

Fremgangsmåte

  1. Varm opp melken sakte til du får en ostemasse. Det tar ca. 1 1/2 time. Hell massen i ett dørslag og la det renne godt av seg. Avkjøles.
  2. Bruk en gaffel og smuldre massen.Tilsett salt og karve. Spe med litt og litt fløte. Rør godt mellom hver gang. Når all fløten er rørt inn, er osten ferdig.

 


place
Vestfold

Rettens opphav

Oppskriften er sendt inn av Tove Moland.
Det er en oppskrift fra Karin Omsland i Kjose Bygdekvinnelag, og samme oppskrift har blitt brukt av generasjoner.