Hvitost – ferskost fra Kjose

Hvitost – ferskost fra Kjose

En enkel og god ost som smaker godt på hjemmebakt brød.

Tilbehør

Lett

90minutter

Vestfold

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 l kulturmelk
  • 2 ts salt
  • 3 dl fløte
  • 1 ts karve

Fremgangsmåte

  1. Varm opp melken sakte til du får en ostemasse. Det tar ca. 1 1/2 time. Hell massen i ett dørslag og la det renne godt av seg. Avkjøles.
  2. Bruk en gaffel og smuldre massen.Tilsett salt og karve. Spe med litt og litt fløte. Rør godt mellom hver gang. Når all fløten er rørt inn, er osten ferdig.

 

Rettens opphav

Oppskriften er sendt inn av Tove Moland.
Det er en oppskrift fra Karin Omsland i Kjose Bygdekvinnelag, og samme oppskrift har blitt brukt av generasjoner.