close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


horn i kurv

Horn

Nystekte horn er godt til frokost, lunsj eller til kvelds.

  • local_offer Brødmat/Bakverk
  • local_dining Middels
  • timer 2 timer
  • location_on Østfold
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 240 g smør eller margarin
  • 12 dl melk
  • 100 g gjær
  • 112 kg hvetemel
  • 8 ss sukker
  • 14 ts salt

Fremgangsmåte

  1. Smelt smøret i en kjele og tilsett melken. Varm opp til det er lunkent (37 grader).
  2. Rør ut gjæren i melken, tilsett salt og sukker og elt til melet til en smidig deig.
  3. Dekk til deigen med et kjøkkenhåndkle eller plastfolie og la den heve til dobbel størrelse, 45-60 minutter.
  4. Elt deigen lett, del den i 4 jevnstore emner og kjevle hvert emne til en sirkel, cirka 30 cm i diameter.
  5. Del hver sirkel i 8, og rull hvert stykke til horn fra den brede siden mot spissen. Krum hornene litt.
  6. Legg hornene på en stekeplate og etterhev i cirka 20 minutter.
  7. Pensle hornene med sammenvispet egg og dryss på valmuefrø.
  8. Stek hornene midt i ovnen i cirka 10-15 minutter ved 240 grader.

1 porsjon gir cirka 32 horn.


place
Østfold

Rettens opphav

Denne oppskriften ble sendt inn av Onsøy Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.