
Horn
Nystekte horn er godt til frokost, lunsj eller til kvelds.
Brødmat/Bakverk
Middels
2timer
Østfold
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 240 g smør eller margarin
- 12 dl melk
- 100 g gjær
- 1.5 kg hvetemel
- 8 ss sukker
- 0.25 ts salt
Fremgangsmåte
- Smelt smøret i en kjele og tilsett melken. Varm opp til det er lunkent (37 grader).
- Rør ut gjæren i melken, tilsett salt og sukker og elt til melet til en smidig deig.
- Dekk til deigen med et kjøkkenhåndkle eller plastfolie og la den heve til dobbel størrelse, 45-60 minutter.
- Elt deigen lett, del den i 4 jevnstore emner og kjevle hvert emne til en sirkel, cirka 30 cm i diameter.
- Del hver sirkel i 8, og rull hvert stykke til horn fra den brede siden mot spissen. Krum hornene litt.
- Legg hornene på en stekeplate og etterhev i cirka 20 minutter.
- Pensle hornene med sammenvispet egg og dryss på valmuefrø.
- Stek hornene midt i ovnen i cirka 10-15 minutter ved 240 grader.
1 porsjon gir cirka 32 horn.
Rettens opphav
Denne oppskriften ble sendt inn av Onsøy Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.