close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Hønsesuppe

Oppskrift på smakfull suppe.

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Middels
  • timer 2.5 timer
  • location_on Østfold
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 stk høne
  • 1 stk purre
  • 200 g sellerirot
  • 200 g gulrøtter
  • 1 ss smør/margarin
  • 3 ss hvetemel
  • 3 dl melk

Fremgangsmåte

  1. Legg en ferdig rengjort høne i kokende saltet vann. Kok i cirka 1,5 – 2 timer. Ha i purre og selleri oppskjært i biter på slutten av koketiden.
  2. Skjær gulrøtter i biter, kok disse for seg selv til de er møre. Disse skal has i tallerkenen like før servering.
  3. Smelt smør/margarin i en kjele, rør inn mel og spe med melk til tykk røre. Dette skal være «kløtter» som avkjøles, og serveres i tallerken når suppen øses opp.

Dryss gjerne finhakket persille over. Server med godt brød eller flatbrød.


place
Østfold

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Ytre Hobøl Bygdekvinnelag.