close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Gryte som damper

Hønsefrikassé

Oppskrift fra Gjerpen.

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Middels
  • timer 3 timer
  • location_on Telemark
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 stk høne
  • 1 kg grønnsaker etter smak
  • 1 stk krydder etter smak
  • 2 dl fløte eller helmelk (til jevning)
  • 6 ss hvetemel (til jevning)

Fremgangsmåte

  1. Skyll høna godt. Legg den i ei gryte og fyll på med vann så det dekker. Tilsett 1 spiseskje salt per liter vann. Kok opp og skum av.
  2. Bruk de grønnsakene du liker til å gi god smak på krafta – for eksempel gulrot, purre, hvite røtter og løk. Tilsett også krydder etter smak, for eksempel laurbærblad, timian og pepperkorn. La alt trekke i 2 -2 ½ time.
  3. Ta opp høna, rens den og del kjøttet i passe store biter.
  4. Ta av 1 liter kraft. Lag jevning av 2 dl fløte eller helmelk og 6 spiseskjeer hvetemel og sil dette over i den kokende krafta. La sausen småkoke i 5 min
  5. Kok de grønnsakene du vil ha i selve frikasséen, for eksempel gulrøtter, brokkoli og blomkål. Ha grønnsakene i sausen sammen med hønsekjøttet. Dryss persille over frikasseen.

Serveres med kokte poteter.


place
Telemark

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Anne Østensen i Gjerpen Bygdekvinnelag.