- Skyll høna godt. Legg den i ei gryte og fyll på med vann så det dekker. Tilsett 1 spiseskje salt per liter vann. Kok opp og skum av.
- Bruk de grønnsakene du liker til å gi god smak på krafta – for eksempel gulrot, purre, hvite røtter og løk. Tilsett også krydder etter smak, for eksempel laurbærblad, timian og pepperkorn. La alt trekke i 2 -2 ½ time.
- Ta opp høna, rens den og del kjøttet i passe store biter.
- Ta av 1 liter kraft. Lag jevning av 2 dl fløte eller helmelk og 6 spiseskjeer hvetemel og sil dette over i den kokende krafta. La sausen småkoke i 5 min
- Kok de grønnsakene du vil ha i selve frikasséen, for eksempel gulrøtter, brokkoli og blomkål. Ha grønnsakene i sausen sammen med hønsekjøttet. Dryss persille over frikasseen.
Serveres med kokte poteter.