close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Hønsefrikassé

Tradisjonsrik middag etter oppskrift fra Hærland.

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Middels
  • timer 60 minutter
  • location_on Østfold
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 stk stor høne
  • 1 l vann
  • 1 ts salt
  • 250 g gulrøtter
  • 1 stk løk eller purre
  • 200 g hvite røtter eller andre grønnsaker

Fremgangsmåte

  1. Del hønen i mindre biter og legg stykkene i kokende saltet vann, ikke mer enn vi trenger til saus. Skum av og la det småkoke til kjøttet er mørt.
  2. Kok grønnsakene for seg selv og bruk kokevannet til sausen.  Lag lys frikassesaus eller løksaus av kraften, smak til med sitron og fløte.

Tips!

Du kan bruke de grønnsakene du liker best eller har for hånden. For eksempel sellerirot, blomkål, bønner eller annet.


place
Østfold

Rettens opphav

Hønsefrikassé har vært vanlig mat flere steder i landet. Denne oppskriften er sendt inn av Hærland Bygdekvinnelag.