close
search
close

Logg inn


Glemt passord?

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


hjortegryte i tallerken

Hjortegryte

Ei smakfull gryte med hjort er ein sikker vinnar.

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Middels
  • timer 50 minutter
  • location_on Hordaland
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 800 g hjortekjøt
  • 1 l vatn
  • 1 stk lauk
  • 12 stk purre
  • 4 stk sjampinjong
  • 2 stk gulrøtter
  • 5 stk skiver brunost
  • 3 dl seterrømme
  • 2 ss kveitemjøl

Fremgangsmåte

  1. Skjer kjøtet i strimler. Brun det lett i ei stekepanna saman med lauk. Krydre lett med salt og pepper.
  2. Ha kjøtet i ei gryte og spe med vatn. Kok godt opp.
  3. Kutt purre i ringar og gulrøtter i stavar og la det koke med kjøtet.
  4. Del opp sjampinjongen og brun den lett i panna før det has i gryta.
  5. Tilsett seterrømme og brunost. Kok til grønnsakene er møre.
  6. Tilslutt kan ein bruke litt kveitemjøl rørt ut i melk til å jevne gryta til passe konsistens. Eventuelt maisenna om du ynskjer ei glutenfri gryte.

Server med ris eller potetmos. Tyttebær og eventuelt kokt brokkoli er godt følge.

Tips

For å variere gryta kan ein krydre med einebær, solbærsaft eller eit lite glas raudvin.


place
Hordaland

Rettens opphav

Denne oppskriften ble sendt inn til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.