- Gni kjøttet med salt og pepper. Pass på å få mye krydder rundt beinet.
- La skinka ligge kaldt i 4 – 5 dager.
- Legg så skinka i grovt tørt salt slik at hele skinka er dekket. La den ligge slik i cirka 3 måneder.
- Heng den deretter på et tørt og luftig sted, f.eks. et stabbur eller loft, og gjerne med en innsektspose på.
- Skinka blir best om den får henge i over ett år, gjerne i 2 år. Om man ønsker det kan skinka røykes.

Hjemmelaget spekeskinke
Hjemmelaget spekeskinke på flatbrød med rømme er perfekt sommermat.
local_offer Middagsretterlocal_dining Vanskeligtimer 90 døgnlocation_on Hedmark-
favorite_border
Ingredienser
- 1 stk lår av svin
Fremgangsmåte
Rettens opphav
I Norge har man konservert kjøtt ved å salte det ned helt siden vikingtida. Ofte gjorde man dette senhøstes, siden det var en gunstig tid for tørking. Det ble ofte sagt at man ikke skulle ta i bruk skinka før gjøken hadde sunget om våren.
Denne oppskriften ble sendt inn av Mo Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.