- Mal kjøtt og flesk med salt to ganger. Kjør det deretter i foodprosessor til farsen blir seig.
- Spe med 2/3 av den iskalde melken. Tilsett potetmel og krydder og deretter resten av melken.
- Stek en prøvekake og juster smak og konsistens med krydder eller potetmel ved behov.
Hjemmelaget medisterfarse
Medisterfarse som kan brukes til både medisterkaker og -pølser.
local_offer Middagsretterlocal_dining Middelstimer 60 minutterlocation_on Hedmark-
favorite_border
Ingredienser
- 700 g svinekjøtt
- 300 g småflesk
- 1 ts salt
- 1⁄2 ts malt sort pepper
- 1⁄2 ts malt ingefær
- 1⁄2 ts malt muskatnøtt
- 70 g potetmel
- 6 dl kald melk
Fremgangsmåte
Rettens opphav
Denne oppskriften ble sendt inn av Østre Grue Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.