
Lapskaus
God hjemmelaget lapskaus.
Middagsretter
Lett
2timer
Vest-Agder
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 1 kg ternet lettsaltet lammekjøtt
- 2 kg poteter
- 0.5 kg gulrøtter
- 1 kg kålrot
- 2 stk løk
- 3 stk sellerirot
- 2 stk persillerot
- 1 stk purre
- 1.2 l kraft eller vann
Fremgangsmåte
- Kok kjøttet først, ikke la det fosskoke.
- Ta oppi grønnsaker og poteter etter hvert som de er ferdig skrelt og ternet opp.
- Kok til alt er mørt og godt. Krydder etter smak.
Om det blir for mye er det greit å fryse ned eller varme opp senere. Serveres med flatbrød med smør til.
Rettens opphav
Denne oppskrifta er sendt inn av Anne-Lill Fjell Roland i Finsland Bygdekvinnelag. Hun skriver:
«Lapskaus brukes på store tilstelninger her, og på det vi kaller Finslandsdagene. Før ble lapskaus eller kjøttsuppe brukt i fest og sorg, da mange skulle mettes».