Lapskaus

Lapskaus

God hjemmelaget lapskaus.

Middagsretter

Lett

2timer

Vest-Agder

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 kg ternet lettsaltet lammekjøtt
  • 2 kg poteter
  • 0.5 kg gulrøtter
  • 1 kg kålrot
  • 2 stk løk
  • 3 stk sellerirot
  • 2 stk persillerot
  • 1 stk purre
  • 1.2 l kraft eller vann

Fremgangsmåte

  1. Kok kjøttet først, ikke la det fosskoke.
  2. Ta oppi grønnsaker og poteter etter hvert som de er ferdig skrelt og ternet opp.
  3. Kok til alt er mørt og godt. Krydder etter smak.

Om det blir for mye er det greit å fryse ned eller varme opp senere. Serveres med flatbrød med smør til.

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Anne-Lill Fjell Roland i Finsland Bygdekvinnelag. Hun skriver:
«Lapskaus brukes på store tilstelninger her, og på det vi kaller Finslandsdagene. Før ble lapskaus eller kjøttsuppe brukt i fest og sorg, da mange skulle mettes».