- Rør ut sukkeret i kokende vann. La vannet avkjøles til håndtemperatur og tilsett gjæren (bruk litt mindre enn 1/2 pakke gjær).
- Ha i tomtebrygget og la det stå til neste morgen. Tilsett to flasker med bayer-øl og skum brygget før det tappes på flasker eller Norgesglass. Lagre ølet kaldt i cirka 14 dager før bruk.
![ølflasker på bord](https://admin.norsktradisjonsmat.no/wp-content/uploads/2017/03/shutterstock_182921456-øl-flasker-1-1160x655.jpg)
Hjemmebrygget øl
Heimbrygd øl hører jula til.
local_offer Drikkelocal_dining Middelstimer 1 døgnlocation_on Hedmark-
favorite_border
Ingredienser
- 15 l kaldt vann
- 11⁄2 kg sukker
- 1⁄2 stk pakke gjær
- 1 stk flaske Tomtebrygg
- 2 stk flasker Bayer
Fremgangsmåte
Rettens opphav
Denne oppskriften ble sendt inn av Liv Kari Ingelsrud Andreassen i Eidskog Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012. Oppskriften var etter hennes mor Sigrid, og Liv Kari skriver at de alltid hadde heimbrygd øl til julehelgen.