- Skrell appelsiner, epler, bananer og kiwi og del opp i passe biter. Del druene i to. Skjær jordbærene i biter, bland alt.
- Lag sukkerlake ved å koke opp juice og sukker. Avkjøl blandingen og hell den deretter over frukten. La det hele trekke i kjøleskapet i et par timer.
- Lag råkrem ved å vispe egg og sukker til stiv eggedosis. Visp fløten stiv og vend den inn i eggedosisen. Sett kjølig til servering.

Himmelsk lapskaus
Deilig dessert med frisk frukt og råkrem.
local_offer Desserterlocal_dining Letttimer 20 minutterlocation_on Østfold-
favorite_border
Ingredienser
- 2 stk appelsiner
- 1 stk banan
- 2 stk epler
- 200 g druer
- 3 stk kiwi
- 50 g jordbær
- 2 dl appelsinjuice
- 1 dl sukker
- 3 stk eggeplommer
- 3 ss sukker (til råkrem)
- 101⁄2 dl kremfløte
Fremgangsmåte
Rettens opphav
Vi finner oftere "typisk norske" frukter og bær som tyttebær, stikkelsbær, rabarbra, kirsebær, epler og plommer i norske tradisjonsdesserter.
Bananer har blitt importert til Norge siden starten av 1900-tallet. Appelsin har vi hatt lenger, og enkelte store gårder hadde egne "orangerier", hvor de dyrket appelsiner og sitroner, noe Christopher Hammer beskrev i sin bok "Norsk kogebog" fra 1793.
Denne oppskriften ble sendt inn av Onsøy Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.