close
search
close

Logg inn


Glemt passord?

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


ørret på bakepapir

Helkokt ørret

En klassiker på koldtbordet!

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Middels
  • timer 60 minutter
  • location_on Oslo og Akershus
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 stk ørret (cirka 3 kg)
  • 1 ss salt
  • 2 ts pepper
  • 1 stk bunt dill

Fremgangsmåte

  1. Rens og vask fisken godt. Legg den buet i en stor kjele. Hell kaldt vann over til fisken er dekket. Ha i krydder og dill.
  2. Kok raskt opp til kokepunktet. Ta kjelen av platen ved første tegn til koking.
  3. Sett kjelen kjølig og la fisken avkjøles helt i kokekraften. Koker du den om kvelden kan den stå natten over.
  4. Etter avkjøling tas fisken forsiktig opp fra kjelen og over på et fat.
  5. Lag et snitt langs ryggraden og ned rundt hode og hals. Flekk skinnet av på begge sider.
  6. Pynt fisken med salat, dill og sitron.

Serveres på koldtbord, som forrett eller enkeltrett. Pepperrotkrem eller remulade er godt til.

 


place
Oslo og Akershus

Rettens opphav

Denne oppskriften ble sendt inn av Torhild Solem i Ski Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.